Wpływ diety na odporność Pacjentów z nowotworami krwi
2020-06-02
Webinar odbędzie się już w najbliższy piątek o 17.00.
Zapisy na darmowy webinar: https://dkms.clickmeeting.pl/dieta-dla-pacjentow/register
Jednym z ważnych elementów kształtujących odporność organizmu jest dieta. Wiele czynników żywieniowych może wspomagać prawidłowe działanie układu immunologicznego, podczas gdy inne mogą go osłabiać. Pacjenci zmagający się z nowotworami krwi są szczególnie narażeni na upośledzenie funkcji układu odpornościowego, dlatego warto aby wiedzieli w jaki sposób mogą temu zapobiegać. W czasie panującej obecnie epidemii COVID-19 wiedza na ten temat nabiera jeszcze większego znaczenia.
W czasie webinaru wyjaśnione zostaną kwestie dotyczące wpływu diety na funkcjonowanie układu odpornościowego osoby dotkniętej chorobą hematoonkologiczną. Uzyskacie odpowiedzi na wiele nurtujących pytań, w tym m.in.:
• co i jak jeść, aby poprawić pracę układu odpornościowego
• jakie czynniki upośledzają działanie układu odpornościowego
• co z cebulą, czosnkiem, imbirem i miodem
• jak budować odporność organizmu i jak ją wspomagać na różnych etapach choroby hematoonkologicznej
Webinar poprowadzi Iwona Sajór, dietetyk kliniczny, ekspert fundacji DKMS, doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Prywatnie pasjonatka podróży, fotografii i tanga argentyńskiego.

W czasie webinaru wyjaśnione zostaną kwestie dotyczące wpływu diety na funkcjonowanie układu odpornościowego osoby dotkniętej chorobą hematoonkologiczną. Uzyskacie odpowiedzi na wiele nurtujących pytań, w tym m.in.:
• co i jak jeść, aby poprawić pracę układu odpornościowego
• jakie czynniki upośledzają działanie układu odpornościowego
• co z cebulą, czosnkiem, imbirem i miodem
• jak budować odporność organizmu i jak ją wspomagać na różnych etapach choroby hematoonkologicznej
Webinar poprowadzi Iwona Sajór, dietetyk kliniczny, ekspert fundacji DKMS, doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Prywatnie pasjonatka podróży, fotografii i tanga argentyńskiego.
